TERMELŐK
Családunk öt holdnyi területen gazdálkodik, csemegehagymát, burgonyát, valamint pritamin paprikát termesztünk.
Zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozunk, összesen 4,2 hektáron gazdálkodik családunk, sárgarépát, petrezselymet, zellert termelünk, gyümölcsök közül őszibarackot és almát.
2013-ban a meglévő fóliás területet 2500 négyzetméterrel megnöveltük, így most már több mint 5000 négyzetméteren állítunk elő zöldségféléket az Önök számára. A termelés három ciklusra osztható. Tavasszal fejes- és kelkáposztát, fejes salátát, karfiolt, brokkolit, karalábét; nyáron fehér-, erős-, kápia- és pritaminpaprikát, továbbá paradicsomot, csemege- és kígyó uborkát; míg télen vajretket állítunk elő a kedves fogyasztóknak.

Szüleim, illetve nagyszüleim 30 éve foglalkoznak burgonyatermeléssel, de mostanra kiegészült a gazdaság csemegekukorica- és karfioltermesztéssel, 7-8 hektár öntözött területen dolgozunk. Próbálom a legkorszerűbben csinálni, és folyamatosan fejlődni, mind gépesítés, mind növényvédelem terén. 
Tavasszal hajtatott burgonyát termelünk 1 hektáron, míg hajtatott karfiollal további fél hektáron foglalkozunk. Ezen kívül egy kevés fóliás paprikánk is van. Az ősz folyamán fóliás paprikával és szabadföldi karfioltermeléssel foglalkozunk.
Összesen 25 hektáron tevékenykedünk, termesztünk burgonyát, káposztaféléket, ezen belül főleg fejes káposztát.
15-18 hektáron gazdálkodok, kelkáposztát, fejes káposztát, karfiolt, lila káposztát, burgonyát, valamint sárgarépát termelünk.
Területünkön hónapos retket, valamint káposztát termesztünk. Előbbiből mintegy 50 ezer csomónyit termelünk, továbbá 300.000 fej káposztát, 10.000 csomó répa, 20.000 csomó csemege hagyma.
Célunk gazdaságunk folyamatos fejlesztése. Megőrizni a fokhagyma és Petrezselyemgyökér makó környéki termesztését. Saját megélhetésünkön kívül biztosítani annak a 15 családnak a megélhetését aki velünk dolgozik. Fő célkitűzésünk az értékteremtés.
Vegyes zöldséggel foglalkozunk, vagy 1 hektár fóliánk, mellette 2 hektár szabadföldi, amelyről 60 000 csomó vegyes zöldség terem évente.
Tíz hektár területen gazdálkodunk jelenleg, paprikát, paradicsomot, patiszont, tököt, sütőtököt, cukkinit, valamint burgonyát termesztünk földjeinken.
Szüleim, nagyszüleim is foglalkoztak már gazdálkodással mindig az adott kor adta lehetőségek szerint.
 Átlagosan, éves szinten 8-10 ha szabadföldi zöldséget termelünk.
Fő termékünk jelenleg a tárolt, téli értékesítésre szánt zellergumó.
Célunk a folyamatos technikai fejlesztés valamint a munkatársak továbbképzése a professzionális termelői igények megvalósításához.
Munkatársaink stabil megélhetésének biztosítása szakmai elismerése. 
Összesen 5 hektáron termelünk , ebből 4 ha gabona 3000négyzetméter fólia a 7000 négyzetméter szabadföldi termelés.
A  vállalkozás alapításának évében építettünk meg első növényházunkat, amelyet azóta 40.000 négyzetméterre bővítettünk.Áttértünk a talaj nélküli, úgynevezett hidrokultúrás termelésre az integrált biológiai növényvédelem mellett. Paradicsomot, paprikát és kígyóuborkát termesztünk, hisszük, hogy a három zöldségfélével való megjelenés ugyanazon termelőtől bizalmat nyújt a fogyasztónak.
Intenzív zöldségtermesztést folytatunk 2,3 hektár területen. Éves szinten 30-40 ezer csomó zöldhagymát, 30-40 ezer szál póréhagymát, 1-3 tonna répát, illetve közel 1 tonna padlizsánt termelünk az 1-2 tonnányi albatök mellett. Én ezt a munkát szeretem csinálni, látom az értelmét, és a megélhetésen kívül is nyújt pluszbevételt.
A termékünket szeretnénk nem csak külföldön, hanem egyre nagyobb részt belföldön eljuttatni a fogyasztókhoz, hogy minél több ember tapasztalhassa meg azt, hogy ez nem csak egy gasztronómiai csoda, hanem az az egészséges táplálkozás elengedhetetlen zöldsége.
24 hektárnyi földet művelünk meg, ezen a területen csemege hagymát, karalábét, fejes káposztát, újburgonyát, zellert, sárgarépát, petrezselymet, valamint sütőtököt termesztünk.
Mintegy 7 hektáron dolgozunk. Elsősorrban répát, zellert és burgonyát termelünk.
7 hektáros területen átlagosan 4 főt alkalmazunk.
Sárgarépát ,petrezselymet ,kínai kelt, kelkáposztát ,karalábét és hónapos retek termesztünk a területen.
A Mi családunkban családi tradíció a mezőgazdasági termelés. Már gyermekkorunkban a szüleink segítő, dolgos kezei mellett tanultuk/tanuljuk a mezőgazdasági termelés fortélyait. Ez egy olyan szakma, amelybe beleszületünk és szeretünk.
Mintegy 10 hektár területen gazdálkodunk, a munka egy részét mi végezzük, de amikor beindul a szezon, akkor 5 állandó munkás segít. Hidegfóliában sárgarépát, petrezselymet és burgonyát termelünk, míg szabadföldön korai mosott újburgonyát állítunk elő.
Születésem óta mezőgazdasággal foglalkozunk, gyakorlatilag ebben nőttem fel. Egy-másfél hektáron termelünk, a munkát családon belül megoldjuk, nincsenek alkalmazottaink.
Évente 30 ezer csomónyi zöldhagymát, 30-40 ezer szál póréhagymát, 8-10 ezer csomó répát, valamint 8-10 tonna sütőtököt termelünk.
Mintegy 10 hektár területen gazdálkodunk, a munka egy részét mi végezzük, de amikor beindul a szezon, akkor 5 állandó munkás segít. Hidegfóliában sárgarépát, petrezselymet és burgonyát termelünk, míg szabadföldön korai mosott újburgonyát állítunk elő.
A gabonafélék mellett karalábét, karfiolt, kelkáposztát, fejes káposztát, továbbá TV, bogyiszlói és pfefferóni paprikát, valamint burgonyát, salátaburgonyát, padlizsánt, jégcsapretket termelünk 10 alkalmazottal. Összesen 18 hektáron kertészkedünk, a terület nagy részét évente kétszer ültetjük be.
Évente körülbelül 3-4 millió növényt ültetünk ki mintegy 20 hektáros gazdaságunkban. Jég- és fejes salátát, Lollo rossot, Római salátát, karalábét, zellert és csemege hagymát termelünk.
A fajták kiválasztásánál fontos szempont a piac, illetve a vásárlói elfogadottság. Soha nem termeltem olyan fajtát, ahol a nemesítés az íz vagy az élvezeti érték rovására ment volna. Gazdaságunkban a Keszthelyi Egyetem fajtái dominálnak, amelyek termesztésénél a minőség garantálható.
Tíz éve még 2000 négyzetméter fóliából megéltünk, de azóta folyamatosan fejlesztünk. Jelenleg 9000 négyzetméteren gazdálkodunk, továbbá 10 hektár szántón. Hónapos retekből márciustól júliusig, illetve szeptembertől decemberig több százezer csomót termelünk.
2024 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi tájékoztató