Sikerrel zárult az idei Kenyér- és Péksütemény-fesztivál, amelyhez az idő is kegyes volt

Trambulin, kézműves foglalkozások, játékos versenyek, zene és tánc – e kellékek nemcsak igazi élményt nyújtottak a gyermekek számára,

A Vitaricum felelősségvállalásának alapja a közös értékteremtés. A Vitaricum csapata fontosnak tartja - a zöldség-gyümölcs ágazaton túl - a manufakturális kistermelők felkarolását, támogatását, az általuk előállított értékek integrációját. A cég több mint 200 őstermelő, kistermelő, családi vállalkozás számára biztosít megélhetést, támogatja a már meglévő- és teremt új munkahelyeket.


Negyedszer tartotta meg karácsonyi ünnepségét és ajándékozását az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.


Vetélkedők, Ki mit tud és gyermekprogramok várták Tarján városrész lakosait a Zápor-tó mellett meghirdetett családi napon.


Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg nyári táborát az Ágota Alapítvány Szegeden. Az állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeket segítő alapítvány táborában az ország teljes területéről kétszáz gyermek vesz részt. A Vitaricum hazai termékekkel támogatja a táborozó gyermekek étkezéseit.

10. alkalommal rendezték meg május 31-én a rákosmenti Piroska Óvoda „Családi Nap” c. programját, melyre több mint száz gyermek és szülő látogatott el. Az eseményt a Vitaricum - egészséges életmódot népszerűsítő - kifestői is színesítették, melyet a gyermekek nagy örömmel fogadtak.
 A Szegedi Törvényszék május 5-i nappal nyilvántartásba vette „A Te Életed A Tiéd” Alapítványt. Az alapítvány célja az emberek testi, lelki, szellemi fejlődésének elősegítése, az önismereti tudás növelése, a tudatos életvezetés támogatása.


A Vitaricum csapata a Napos Oldal Alapítvány részére másfél millió forintnyi támogatást nyújtott. A kiemelten közhasznú szervezet célja a leghátrányosabb helyzetű sérült embertársakat kimozdítani saját otthonukból.


Az április 25. és 27. között megrendezett „XXI. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár” című eseményen a Vitaricum védjegy is bemutatkozott. A Vitaricum csapata – az általa képviselt értékrenddel összhangban – szoros kapcsolatot ápol az ÁGOTA Alapítvánnyal, melyen keresztül állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalokat támogat. A kiállítás ideje alatt a Vitaricum saját standjánál biztosított lehetőséget, hogy a látogatók önkéntes alapon pénzadományt helyezhessenek el az ÁGOTA Alapítvány gyermekei részére. Az adományozók viszonzásul - termelők által felajánlott - zöldség-gyümölcs termékeket kaptak. A Vitaricum mindig örömmel járul hozzá a jótékonysági szervezet áldozatos munkájához.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének Mintamenza csapata és a Tisza Lajos Közéleti Egyesület együttműködésének eredményeként Szegeden rendezték meg a „Mindennapi egészségünk – új alapanyagok a közétkeztetésben” című szakmai konferenciát.

Az ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató harmadízben rendezett közös karácsonyi ünnepséget a család nélkül nevelkedő, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek.


A Vitaricum rendszeresen támogatja az ÁGOTA Alapítványt, mely a Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok patronálásával foglalkozik.

Rákosmente központjában október 25-én rendezték meg „A FŐ TÉR SZÍNEI” közösségi programot. A szervezők a gyermekeket színes programokkal várták: az aktív mozgást kedvelő kerületi iskolások játékos sportvetélkedőn mérhették össze erejüket, tudásukat. A 8 főből álló csapatokat méltán híres sportolók vezették: Nagy Ákos The Worlds Strongest Man versenyző, Kozmann György olimpiai bajnoki bronzérmes kenus, Jordanov Krisztián olimpikon tornász, Csizmadia Zoltán és Hadfi Dániel Európa–bajnok dzsúdósok, illetve Major Benedek minden idők legfiatalabb magyar F1 kamion versenyzője. A Vitaricum a sportversenyben résztvevő gyermekek részére összesen 800 kg körtét adományozott.


„A Fő tér színei” fesztivál keretében, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter adta át október 25-én azt a hat panelépületet, amelyet a „Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén” című program részeként felújítottak Rákoskeresztúr központjában.
A Vitaricum jóvoltából, Mindenszentek közelsége apropóján a gyermekek kipróbálhatták a tökfaragást is.
A gyermekek a Vitaricum nagyköveteivel közös játékokon vehettek részt.

A Vitaricum felajánlásának köszönhetően a sportversenyben résztvevő diákok minőségi gyümölcsöt kaptak elismerésül.Augusztus végén Budapesten rendezték meg a Nemzetközi Erősember Verseny magyarországi viadalát. Az egyik versenyszám - Viking nyomás - során 160 kg sütőtököt kellett a lehető legtöbbször kinyomni. A sporteseményre a Vitaricum 600 kg tököt biztosított, melyet a versenyt követően rákosmenti intézményeknek ajánlott fel a cég.

 

2023 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi tájékoztató