Középkorai érésű, sárga héjú, sötét sárga húsú, közepes gumóméretű, bőtermő fajta. „C” típusú, lisztes, karakteres, gesztenyére emlékeztető ízzel. Kiváló sütési minőségű, sem chipsnek, sem hasábburgonyának sütve nem barnul meg, szép aranysárgára sül. Pürének, tésztákhoz is remek. Jól tárolható. Vírus rezisztens.

Korai érésű, rózsa héjú, sárga húsú, nagy gumójú. Nagyon bőtermő, piacos fajta. Nem lisztes, „B” főzési típusú, kiváló ízű. Főzésre és sütésre is alkalmas. Húsa sem nyersen, sem főzve nem szürkül. Könnyen és sokáig eltárolható. Fólia alatti hajtatásra és nyári másodvetésre is ajánlott. Vírus és fonálféreg rezisztens.

„Ördögien jó” fajta. Középkorai érésű. Sötét rózsa héjú, sárga húsú, szép, szabályos alakú. „B/C” átmeneti főzési típusú, enyhén lisztes burgonya, karakteres burgonya ízzel. Minden típusú étel elkészítésére javasolható. Könnyen és sokáig eltárolható. Vírus és fonálféreg rezisztens.

Középkorai érésű, rózsa héjú, sárga húsú, nagy gumójú, bőtermő fajta. „B” típusú, nem lisztes, jó étkezési minőségű. Gumónyugalmi ideje közepes.

Középkorai érésű, régóta bevált, közkedvelt, stabilan bőtermő fajta. Barnás sárga héjú, fehér húsú, „B/C” átmeneti főzési típusú, enyhén lisztes, tipikus vegyes hasznosítású burgonya. Kiváló ízű, húsa sem nyersen, sem főzve egyáltalán nem szürkül. Jól tárolható. Vírus és fonálféreg rezisztens.

Középkorai érésű, rózsa héjú, sárga húsú, közepes gumóméretű, nagyon tetszetős kinézetű, igen bőtermő fajta. Nem lisztes, „B” főzési típusú, kiváló ízű. Elsősorban főtt típusú ételekhez ajánlott. Közepes nyugalmi idejű. Vírus és fonálféreg rezisztens.

Középkorai érésű, halvány rózsa héjú, sárga húsú, szép, szabályos, nagy gumójú, igen bőtermő fajta. „B” típusú, nem lisztes, sem nyersen, sem főzve nem szürkül, jó étkezési minőségű, karakteres burgonya ízzel. Hosszú nyugalmi idejű, jól tárolható. Vírus rezisztens.

Régi magyar fajta. Mind a mai napig a legkiválóbb minőségű saláta burgonya. Középkorai érésű, sárga héjú és húsú, kifli alakú. „A” főzési típusú, kemény húsú, nem lisztes. Hidegkonyhai készítményekhez, salátákhoz a legjobb, de előfőzve, karikázva és úgy megsütve is nagyon finom. Rövid nyugalmi idejű. Vírusbetegségekre érzékeny, ezért vetőgumóját, mint a nyugati fajtákét legalább 2 évente le kell cserélni.

Középkorai érésű, sárga héjú, krém színű húsú. Nagyon bőtermő, „C” típusú, jó ízű, lisztes burgonya. Elsősorban sült típusú ételekhez, pürének és tészták alapanyagának ajánljuk. Könnyen és sokáig eltárolható. Burgonyavésszel szemben magas rezisztenciájú. Vírus és fonálféreg rezisztens.
2024 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi tájékoztató