Varga Ferenc
Varga Ferenc A múlt:
Ötvenhét éves vagyok, és több mint 30 éve foglalkozom mezőgazdasággal. Párommal tanyán élünk, amely a gazdaság közepén fekszik. Számunkra az egészséges élelmiszerek az életünk része: szabadon tartott mangalicák, tyúkok, birkák jelentik a család húsellátását, míg a zöldségfélék zömét a családi gazdaságban állítjuk elő.

Gazdaságról:
Kizárólag burgonyatermesztéssel foglalkozunk gazdaságunkban. A fajták kiválasztásánál fontos szempont a piac, illetve a vásárlói elfogadottság. Soha nem termeltem olyan fajtát, ahol a nemesítés az íz vagy az élvezeti érték rovására ment volna. Gazdaságunkban a Keszthelyi Egyetem fajtái dominálnak, amelyek termesztésénél a minőség garantálható. A termelés hatékonyságát modern gépek és tárolók, valamint olyan technológia biztosítja, amely környezetbarát, és ha a természet is úgy akarja, kiváló minőséget ad. Állandó négy alkalmazottal végezzük a burgonyatermesztést.

Indíttatás:
A föld, a természet szeretetét a szüleimtől kaptam, tanultam. A természettel való küzdelem sok mindenre megtanítja az embert, tartást ad, elhivatottságot. A parasztember megtanulja: mi az, hogy határidő. Itt nincs majd, mert holnap már lehet, hogy késő, és a hiba nagyon sokba kerül. Fontos a harmónia az életemben, a természettel, munkámmal, a családommal, párommal. Ez ad erőt a jövőre nézve, hogy úgy élhessünk, hogy a barátaink, munkatársaink, a velünk kapcsolatba kerülő emberek megbecsülését elnyerjük.
Termelő termékei
Galéria
2023 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi tájékoztató