BEJELENTKEZÉS
Lollo rosso-bionda

Néhány jó tanács:
A friss Lollo Rosso könnyen felismerhető élénk zöld, illetve lila színéről. Kizárólag élénk színűt érdemes választani, ez a fajta ugyanis hamar megöregszik, mindössze egy-két napon keresztül tárolható hűtőszekrényben is. Akárcsak a fejes salátát, a Lollot is alaposan meg kell mosni úgy, hogy levelekre kell szedni, különben egy kis föld is könnyen kerülhet a tányérunkra. Fontos, hogy meg is kell szárítani az alapos megmosását követően, mert hamar megromlik.
Tápértéktartalom:
phe (mg): 48, fehérje (g): 1, szénhidrát (g): 2, zsír (g): 0,2, energia (kJ): 88, energia (kcal): 21
Vitaminok:
A-vitamin, B1-vitamin (tiamin), E-vitamin (tokoferol), C-vitamin (aszkorbinsav)
Nyomelemek:
Nátrium (Na), Vas (Fe), Béta-karotin