Sporttámogatás / Népszerű volt a Mozgás éjszakája
Június utolsó hétvégéjén több mint 15 ezer ember vett részt a Mozgás Éjszakája elnevezésű programon és az azt megelőző sárkányhajó-fesztiválon. A Hősök tere környékén rendezett eseményeken több mint tíz sportágat lehetett kipróbálni. A résztvevők a Vitaricum csapata által biztosított hazai zöldség-gyümölcs termékeket kóstolhatták meg.
„A rendezvény arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a rendszeres mozgás a testnek és a léleknek egyaránt szükséges. A mozgás az egészség megőrzésének legfontosabb eleme, a fittség mellett közösségi élményben is részesülünk” - hangzott el a megnyitó alkalmával.
Az érdeklődők tíznél is több sportágat próbálhattak ki szombat este tíz és vasárnap hajnali négy óra között. A szervezők tájékoztatása szerint több mint 15 ezer karszalagot osztottak ki az eseményen. Az esemény megnyitóján a MOB részéről Fábián László sportigazgató, Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató üdvözölte a Hősök tere „teltházát”. Köszöntőt mondott dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, dr. Radák Zsolt, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja, Rózsa István, a MOB platina fokozatú támogatója, a Telekom vállalati kommunikációs igazgatója és Léder László, az esemény főszervezője, az Országos Egészségfejlesztési Intézet megbízott főigazgatója. A Mozgás Éjszakájának főszervezője az Országos Egészségfejlesztési Intézet volt, a fővédnöki tisztet Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Tarlós István, Budapest főpolgármestere vállalta, védnöke dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár volt.
 
A résztvevők futhattak, kerékpározhattak, sárkányhajózhattak, valamint fitneszt, zumbát, úszást, salsát, nordic walkingot is kipróbálhattak, vagy akár a tollaslabdázás és az asztalitenisz sportágakkal, vagy éppen a jógával és a korfballal is testközelből megismerkedhettek. Volt sátor, ahol egészségügyi felmérést végeztek a szakemberek, volt, ahol csocsó volt a kiegészítő „műsor”. A csónakázótavon - a kivilágított Vajdahunyad-vár „árnyékában” - kajakpóló-bemutatót tartottak, a sárkányhajók pedig folyamatosan szállították alkalmi egységeiket.
 
Az eseményhez jótékonysági akciók is kötődtek. A Bátor Tábor súlyos beteg gyermekeinek megsegítésére Révfülöpről jótékonysági futás indult Kropkó Péter ironman és Kocsis Zoltán részvételével. Az esemény az Európa-bajnok magyar cukorbeteg futsal-válogatott és az állami gondozott Ágota Alapítvány ifjúsági csapatának játékával kezdődött, a kezdőrúgást Radák Zsolt professzor végezte el.

A rendezvényről készült videó ITT megtekinthető.


Forrás: MOB
2021 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi tájékoztató