Sporttámogatás / Budapesten versenyeztek a világ legerősebb emberei
Június 21-én rendezték meg a Giants Live Budapest elnevezésű világbajnoki kvalifikációs erősember-versenyt, amelyen tizenketten küzdöttek a három továbbjutó helyért. A viadalnak a Ramada Resort Aquaworld adott otthont, Hajnal Tamás és Sebestyén János személyében két magyar versenyzőért is szoríthattak a szurkolók. A verseny főszervezője Nagy Ákos erősember, Vitaricum nagykövet, aki idén sportsérülése miatt nem indulhatott el a megmérettetésen.
A legnagyobb európai sportcsatornának, az Eurosportnak és 12 ország televíziós állomásainak köszönhetően az elmúlt két év budapesti Giants Live versenyét - közel 90 országban – nézők milliói láthatták főműsoridőben. 2012-ben és 2013-ban, a budapesti Ramada Resort - Aquaworldben rendezték meg az elmúlt 25 év egyik legrangosabb hazai erősember versenyét, mely hazai sikerekben bővelkedett. A Giants Live erősember versenysorozat egyike a világ legnézettebb küzdősport eseményeinek, amely kiemelt partnere és kvalifikációs versenysorozata a hivatalos világ legerősebb embere (The World's Strongest Man) világbajnokságnak. A Giants Live az IMG Sports Media csoport által kapott exkluzív licensszel rendelkezik, mely 35 éve kizárólagos jogtulajdonosa a The World's Strongest Man-nek. A versenysorozat sajátossága, hogy három kontinensen, évente 3-6 alkalommal megmérettetést szervez, és az első három helyezett megszerzi a jogot a „The World's Strongest Man"-en való indulásra.
 
A Giants Live Budapest elnevezésű világbajnoki kvalifikációs erősember-versenyt az amerikai Jason Bergmann nyerte meg. A tengerentúli versenyző óriási csatában nyert, azonos pontszámmal zárt, mint a mezőny legfiatalabb tagja, a 21 éves szlovén Matjaz Belsak, azonban több versenyszám győzelmének köszönhetően ő állhatott a dobogó legfelső fokára. A harmadik a brit Eddie Hall lett. A magyar színeket képviselő Hajnal Tamás a 10., míg Sebestyén János a 12. helyen végzett.
2023 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi tájékoztató