Hírek / GO PINK! kampány az emlőrák ellen

A nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva a magyar csiperkegomba termesztő cég, a Bio-Fungi Kft. egész októberben már harmadik éve csomagolja a csiperkegombát rózsaszín tálcákba és segíti a Magyar Rákellenes Liga daganatellenes és rákbetegeket segítő munkáját. A különleges csomagolású termékek a TESCO és az ALDI áruházak üzleteiben vásárolhatók meg és minden megvásárolt tálca gomba után a gombatermesztő cég 5 Ft-ot, valamint a két áruházlánc is 5-5 Ft támogatást ad a Rákellenes Ligának.

Az emlőrák a magyar nők körében a leggyakrabban előforduló daganatos betegség. Magyarországon évente kb. 5-6000 új emlőrákos beteget diagnosztizálnak. A betegség az 50-65 év közötti nőknél fordul elő leggyakrabban, de sajnos a fiatalabbak között is egyre gyakoribb. A magyar nők körében az emlőrák kialakulásának kockázata 8-10% körüli, azaz minden 10-12. nőnél alakul ki a betegség. Az időben felfedezett emlőrák jó eséllyel gyógyítható, így nagyon fontos a megelőzés, azaz a megfelelő táplálkozás, a mozgás, a rendszeres, havi önvizsgálat és 45 év felett az éves szűrővizsgálatokon való részvétel!

De hogy kapcsolódik össze az emlőrák elleni küzdelem a csiperkegomba fogyasztással?

Egy kaliforniai kutatóintézet csoportja kimutatta, hogy a csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az ösztrogén nemi hormon szintét megemelő aromatáz enzim aktivitását. A szervezet túlzott ösztrogén termelése bizonyítottan megnöveli az emlőrák kockázatát. A csiperkegomba rendszeres fogyasztása tehát segíthet az emlőrák megelőzésében azzal, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogén szintjének túlzott megemelkedését.

Emellett ismert a csiperkegomba gyulladás-csökkentő, vírusellenes, koleszterin-csökkentő, immunrendszer-erősítő hatása is és jó hatással van a vérnyomás és a vércukorszint szabályozására. Alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz zsírt és koleszterint, magas víz- és rosttartalma. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B, C-vitamin) szintén gazdag a csiperkegomba, továbbá erős antioxidáns is.

A termesztett csiperkegomba sajátos, egyedülállóan karakteres ízű és illatú élelmiszer. Gasztronómiai értéke kiváló, tápértéke és étkezési hatása kedvező. Fogyasztható nyersen önálló ételként, ideális társa húsoknak, zöldségeknek, igazi ételkülönlegesség. Felhasználása határtalan, egy a fontos, ne hámozzuk, mert értékes ásványi és tápanyagai a kalap bőre alatt találhatóak. Mivel modern körülmények között termesztik, ezért fogyasztása biztonságos és frissen is egész évben elérhető!

Válassza Ön is a rózsaszín tálcás csiperkegombát és támogassa az emlőrák elleni küzdelmet!

További információ:
https://www.facebook.com/gombarecept?ref=hl
http://www.biofungi.hu/hirek/iden-is-gopink/

2022 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi tájékoztató