Nyitólap / Makói sportnapon a Vitaricum nagykövetei
2014.10.01.
Családi sportnapot rendeztek a makói Erdei János sportcsarnokban, ahol kicsik és nagyok aktívan tettek az egészségükért. Az eseményen a Vitaricum nagykövetei - világbajnokok és sportolók - mutattak példát a tornázó tömegnek. A KLIK makói tankerületének csapatai akadályversenyben mérettették meg magukat, illetve a helyi sportegyesületek is bemutatkoztak.
Farkas Éva tankerületi igazgató megnyitójában kiemelte, hogy a sport és művészeti rendezvényeket kiemelten kezeli a Makói Általános Iskola. Hasonló sportnapot már korábban is szerveztek, de idén kinőtték az intézményi tornatermeket, így az Erdei János Sportcsarnok ad helyt e rendezvénynek.
- Nagyon fontos, hogy népszerűsítsük a sportot, mindenki sokkal szívesebben mozog, ha látják, hová juthatnak el - mondta Kárász Anna, világ- és Európa-bajnok kajakozó. - Ha van lehetőségem több sportágat is kipróbálok. A kajakozáson kívül nagyon szeretek raftingolni, de az előbbi fitnesz dolog is bejött - tette hozzá.
- Rendszeresen hívnak hasonló eseményekre. Küldetésemnek érzem a példamutatást, szerintem ez minden sportoló közös felelőssége- mondta Nagy Ákos, erősember. - Nagyon kövér kisgyerek voltam, és azt üzenem a hasonló cipőben járóknak, hogy ne adják fel, találják meg azt, amiben jók és csinálják. Én magam is sok mindent kipróbáltam, nagyon szeretek síelni, korcsolyázni, a labdajátékok közül pedig a kézilabda a kedvencem. Sokat hallottam már Makóról és biztos vagyok benne, hogy teli van lehetőségekkel. A város gyönyörű és a szálloda is világszínvonalú. Már mind az öt földrészen jártam, de ritkán találkozom ehhez foghatóval - tette hozzá.
Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok kenus mindehhez hozzátette, hogy milyen fontos a megfelelő, egészséges táplálkozás és a heti többszöri mozgás az egészség és fittség megőrzése érdekében. Azt is elárulta, hogy nagyon várja a délutánt, hiszen tervek szerint a Hagymatikumban töltik majd a nap további részét.
Galéria
2024 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi tájékoztató