Lollo rosso-bionda
Lollo rosso-bionda  A Lollo Olaszországból származik, két fajtája van, a Lollo verde, amely zöld színű, míg a Lollo rosa lila. Fodros salátának is nevezik, s a két fajtájának az íze alig különbözik egymástól. Levelei szabdaltak, sűrűn egymásba kapaszkodnak, illetve kissé kemények. Ezt a fajtát mutatóssága miatt kedvelik, kiváló díszítőként használható, ám más salátákkal keverve vagy akár önmagában is megállja a helyét. Jótékony hatásai is vannak a Lollonak, hiszen magas káliumtartalma miatt a stressz tüneteit enyhíteni. A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, hiszen 100 grammnyi belőle mindössze17 kcal, 71 kJ energiát tartalmaz.

Néhány jó tanács:
A friss Lollo Rosso könnyen felismerhető élénk zöld, illetve lila színéről. Kizárólag élénk színűt érdemes választani, ez a fajta ugyanis hamar megöregszik, mindössze egy-két napon keresztül tárolható hűtőszekrényben is. Akárcsak a fejes salátát, a Lollot is alaposan meg kell mosni úgy, hogy levelekre kell szedni, különben egy kis föld is könnyen kerülhet a tányérunkra. Fontos, hogy meg is kell szárítani az alapos megmosását követően, mert hamar megromlik.


Tápértéktartalom:
phe (mg): 48, fehérje (g): 1, szénhidrát (g): 2, zsír (g): 0,2, energia (kJ): 88, energia (kcal): 21

Vitaminok:
A-vitamin, B1-vitamin (tiamin), E-vitamin (tokoferol), C-vitamin (aszkorbinsav)

Nyomelemek:
Nátrium (Na), Vas (Fe), Béta-karotin
2017 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva