Középkorai érésű, sárga héjú, sötét sárga húsú, közepes gumóméretű, bőtermő fajta. „C” típusú, lisztes, karakteres, gesztenyére emlékeztető ízzel. Kiváló sütési minőségű, sem chipsnek, sem hasábburgonyának sütve nem barnul meg, szép aranysárgára sül. Pürének, tésztákhoz is remek. Jól tárolható. Vírus rezisztens.

Gumójellemzők:
Sárga héjú, szép, szabályosgömb-ovál alakú, sárga húsú, középnagy gumójú, sekélyen ülő rügyekkel, formatartó. Szárazanyag-tartalma magas (24-25%).
Lombozat: Erős szárú, középmagas, nagy, középzöld levelekkel.
Termesztési és tárolási jellemzők:
Elsősorban feldolgozóipari célfajta, de normál étkezési burgonyatermesztésre is ajánlott. Bőtermő, termőképessége öntözve 50-60 t/ha, kötésszáma 12-14 db/tő. Közepesen hosszú nyugalmi idejű, jól tárolható.
Felhasználási érték:
„C” főzési típusú, könnyen fövő, lisztes, finom hús szerkezetű, kiváló ízű, chips és hasábburgonya gyártás céljára való, feldolgozóipari célfajta. Redukáló cukor tartalma alacsony, betakarításkor max. 1-2 g/kg, melyet legalább decemberig jól tart. Kiválóan alkalmas héjában való sütésre, püré és tésztafélék készítésére is.



2017 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva