Középkorai érésű, sárga héjú, krém színű húsú. Nagyon bőtermő, „C” típusú, jó ízű, lisztes burgonya. Elsősorban sült típusú ételekhez, pürének és tészták alapanyagának ajánljuk. Könnyen és sokáig eltárolható. Burgonyavésszel szemben magas rezisztenciájú. Vírus és fonálféreg rezisztens.

Gumójellemzők:Kerek-ovál alakú, középnagy, világossárga héjú és húsú, sekélyen ülő rügyekkel. Szárazanyag-tartalma magas (20-21 %).
 
Lombozat: Közepesen erős szárú, nem pigmentált, világoszöld, nagy levélkékkel.
 
Termesztési és tárolási jellemzők: Bőtermő, hosszú nyugalmi idejű, jól tárolható, rezisztenciatulajdonságai révén organikus, vagy termesztésre is alkalmas fajta. Potenciális termőképesség 80-100 t/ha. Átlagos kötésszáma 16-18 db/tő.
 
Felhasználási érték: „C” főzési típusú, enyhén lisztes, finom hús szerkezetű étkezési burgonya. Kiváló ízű, alkalmas héjában való sütésre, hasábburgonya és püré készítésére, dödölléhez, tésztákhoz.
2017 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva