Középkorai érésű, régóta bevált, közkedvelt, stabilan bőtermő fajta. Barnás sárga héjú, fehér húsú, „B/C” átmeneti főzési típusú, enyhén lisztes, tipikus vegyes hasznosítású burgonya. Kiváló ízű, húsa sem nyersen, sem főzve egyáltalán nem szürkül. Jól tárolható. Vírus és fonálféreg rezisztens.


Gumójellemzők:
Halványrózsaszínbe hajló sárgás barna héjú, kerekded alakú, fehér húsú, nagy-középnagy gumójú, középmélyen ülő rügyekkel.
Szárazanyag-tartalma közepes (19-20 %).
 
Lombozat: Közepes méretű, kevés vastag szárral, középzöld, nagy levélkékkel.
 
Termesztési és tárolási jellemzők:
Bőtermő, rendkívüli termésstabilitású fajta. Potenciális termőképesség 60-80 t/ha. Átlagos kötésszáma 12-14 db/tő. Korán nagy gumókat fejleszt, jó alaktartó, hosszú nyugalmi idejű, könnyen tárolható. Gumóit magasan köti, ezért mélyebb ültetést, és magasabb bakhátat igényel. Kimondottan házikerti és kisüzemi termesztésre való fajta.
 
Felhasználási érték:
„B/C” főzési típusú, enyhén lisztes, finom hús szerkezetű, kiváló ízű étkezési burgonya. Minden típusú étel elkészítésére alkalmas(sült,főtt, püré és tészták).
2017 Vitaricum Kft. - Minden jog fenntartva